donderdag 16 maart 2017

De-tussenseizoen-jas

Ik maakte mezelf een tussenseizoen jas. En alhoewel de stof misschien meer naar het najaar neigt, lijkt het me toch een fijne jas voor de frissere dagen tijdens het tussenseizoen.

Toen ik de stof zag in de winkel modestofjes te Sint-Niklaas, was ik er meteen verliefd op. De prijs overtuigde me al snel. 12 euro/meter. Ik vond er tevens op hun koopjestafel een leuke stof om te gebruiken als voeringstof.

Ik koos een patroontjes uit de Burda Easy ( editie herfst/winter 2015). Ideaal voor een beginner en ideaal voor het maken van mijn eerste jas.
Eén nadeel: het patroon voorzag geen voering aan de binnenkant. Ik moest dit dus zelf uitdokteren.

De stof is een los gebreide stof waardoor deze niet altijd zo gemakkelijk te bewerken was. Het juist uitknippen was een uitdaging. Ook het omzomen was niet zo evident maar uiteindelijk is het al bij al toch redelijk gelukt. De jas is niet perfect maar ik ben toch heel content...

Op naar het volgende naaiproject!

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi. Ook knap dat je hem zelf gevoerd hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het was even zoeken hoe en wat. Maar tegenwoordig vind je ongelooflijk veel info op het internet. Ben er ook heel blij mee. Hij hangt nu in de kast. Te wachten op het najaar. Eerst genieten van de zomer!

      Verwijderen

Jouw reactie hier: